11 Metoder för att äga din vistelse i Yangon, Myanmar

Land of the Golden Pagodas. Med en sådan moniker är det ingen tvekan om att Myanmar har fått mark i turismen under de senaste åren. Förutom att ingen annan City Finest passar detta försäkringsanspråk än Yangon, huvudporten in i landet.

Andra artiklar du kan läsa:

Lista över de allra bästa vandrarhemmen i Myanmar

Lista över finaste avancerade hotell i Myanmar

Myanmar reseguide: 25 dagars resor du kan utföra i Myanmar

My Thingyan Water Celebration Experience i Yangon, Myanmar – resplan, resekostnader och tips

DIY Travel Guide to Yangon, Myanmar av @BreAthingTravel

Kolla in några av de stora såväl som prisvärda turer du kan utföra i Yangon.

Myanmars industriella såväl som religiösa centrum, höghus och industribyggnader står sida vid sida med stadens förgyllda buddhistiska tempel. Men för de flesta turister tjänar Yangon endast som introduktionsdynan till andra platser i Myanmar, som Bagan-för att se de varmluftsballonger som flyter över sina 2200 buddhistiska tempel-eller Inle-sjön-för att fånga några ond tyngdkraftsbrant fiske tricks. Men det finns faktiskt många platser att gå såväl som saker att utföra i Yangon.

Innehållsförteckning

1. Beställ burmesisk mat direkt från menyn på Feel Myanmar -maten
2. Besök Nationalmuseet
3. Häll vatten vid solstationerna vid Shwedagon Pagoda
4. Se 76-karat diamanten i Shwedagon pagodmodifieringsfärger
5. Ät middag i China Town
6. Kör runt Kandawgyi -sjön
7. Ät lunch vid Inya -sjön
8. Få välsignelser från en munk
9. Ha en burmesisk massage.
10. Bär en Thanaka
11. Få goda vänner med en regional och behandla dem till en måltid
Bonus: Om du är en kille, gå runt i en longyiabout författaren

1. Beställ burmesisk mat direkt från menyn på Feel Myanmar -maten

Att äta den regionala maten är en integrerad del av alla typer av resor, men det kan vara en skrämmande uppgift om du inte har något koncept vad det innebär. I Yangon känner restaurangen att Myanmar Food är extremt framträdande bland både lokalbefolkningen såväl som utlänningar såväl som kommer att vara den högsta destinationen för taxichaufförer vars kunder letar efter en regional grub. Det finns valet att äta i ditt hem eller al fresco, där bord såväl som stolar är inställda längs trottoaren.

Samtidigt kan beställning göras vid räknaren där maten läggs ut i skavrätter eller genom att använda menyn. För din allra första burmesiska matupplevelse, beställ från menyn samt se vad de tar fram.

Foto av Gary Stevens CC med 2.0
2. Besök Nationalmuseet

National Museum of Yangon är precis bredvid för att känna Myanmar -mat. Gör det till ditt allra första stopp samt få din introduktion till burmesisk kultur och historia. Fem våningar höga såväl som fulla av artefakter från hela landet, museets primära attraktion är den enorma 150-åriga förgyllda lejontronen. Dessutom är det att ta bilder strikt förbjudet i museet.

Foto av Tetsushi Kimura CC BY-NC-ND 2.0
National Museum of Yangon är stängt endast på måndagar samt helgdagar och är öppet från 9:30 till 16:30

3. Häll vatten vid solstationerna vid Shwedagon Pagoda

Den 326 fot Gilded Shwedagon Pagoda är det heligaste buddhistiska templet i hela Myanmar samt är enormt för att ta all kredithistoria för att göra landet till en gyllene. Förvirring av relikerna från fyra Buddhas som förvärvade upplysning får den otaliga pilgrimer varje år från Myanmar. På sin plattform finns tolv astrologiska inlägg som representerar planeterna. Även om denna idé är av hinduiskt ursprung, skulle buddhistiska hängivna hälla vatten över den publicera som identifierats med dagen då de föddes för en önskan att beviljas.

Foto av Ko Ko Myoe på unsplash
4. Se 76-karat diamanten i Shwedagon pagodmodifieringsfärger

Den finaste tiden att inspektera det stora templet är runt solnedgången. Den 14 hektar stora terrassen som omger templet skulle badas i en gyllene glöd, eftersom ljuset från solnedgången såväl som lyktstolpen skulle studsa från ytan på varje gyllene pagod. För att toppa allt skulle 76-karat diamanten på toppen av Shwedagon-pagoden vara som en blinkande stjärna, ändra färg beroende på observatörens vinkel.

Foto av Louis That CC med 2.0
5. Ät middag i China Town

China Town, Night Life Central i centrala Yangon, är där människor hänger för att tillfredsställa goda vänner och hushåll att dricka eller bara äta middag. Restauranger ställer upp gatorna, liksom den mest framstående maten skulle vara pinnarna såväl som pinnar av grillar av alla slag. Kyckling, fläsk, skaldjur såväl som till och med grönsaker är spett såväl som sedan grillad. Koppla ihop dem med ris, liksom du skulle ha en av de allra bästa måltiderna i Yangon.

Foto av William CC BY-ND 2.0
6. Kör runt Kandawgyi -sjön

Med en omkrets på 8 kilometer, den konstgjorda Kandawgyi Laknull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *