Varför jag inte fick ett barjobb i Sihanoukville

äventyrliga Kate innehåller affiliate -länkar. Om du gör ett köp genom dessa länkar kommer jag att tjäna en provision utan extra kostnad för dig. Tack!

Dela på Twitter
Dela på Facebook
Dela på Pinterest
Dela i e -post

En anledning till att jag återvände till Sihanoukville beror på att jag älskade det-mitt högsta backpacker-strandparadis, landet för hela natten och 50 cent öl och fantastiska backpackers från hela världen.

Jag insåg också att jag körde låg på kontanter och var tvungen att börja leva mycket mer billigt om jag skulle komma till slutet av min resa. Sihanoukville var en plats där jag kunde bo mycket bra för mycket billigt, och där det fanns många barjobb.

Ja, jag var redo att bli bartender. Eller åtminstone en professionell parti-starter.

Och för mig fanns det bara en plats i Sihanoukville som var värd min anställning: JJ: s lekplats. JJ’s är den enda platsen där alla backpackers hamnar i slutet av natten. Det är den hetaste platsen i stan, så för mig fanns det inget annat alternativ!

Jag gick över till JJ: s bästa bort för att ta reda på detaljerna.

”Hej,” sa jag till ägaren, Jason. “Kom ihåg mig? Vi träffades i Koh Phi Phi, och sedan kom jag hit några månader senare … ”

“Hej, Boston!” han svarade. Grymt bra.

“Jag söker efter arbete,” sa jag till honom. ”Jag skulle vilja arbeta här. Vad är grejen?”

Inom fem minuter fick jag jobbet.

Att arbeta på JJ’s är som att arbeta på flera barer i Sydostasien -partiets destinationer. Du skickar ut flygblad i en halvtimme under eftermiddagen och två timmar eller så på kvällen, sedan arbetar antingen bakom baren eller bara umgås hela natten. Ditt jobb är att mingla och se till att alla har en fantastisk tid.

När det gäller kompensation får du inte betalt – men du får helt gratis logi, helt gratis mat och helt gratis drycker. Kasta i JJ: s helt gratis WiFi och du har allt du kan behöva.

“Du kan börja idag om du vill,” sa Jason till mig.

Och jag frös.

”Jag, det är mina senaste dagar med mina vänner. Kan jag kanske börja om några dagar? ”

“Säker. Kom bara på, Boston. ”

“Bra. Tack.”

Det var perfekt. Så varför kunde jag inte få mig att acceptera jobbet bäst då och där?

“Du inser att det att ta ett jobb innebär att du faktiskt måste göra arbete, rätt, Kate?” Jag viskade till mig själv sarkastiskt. Men det var inte det.

Efter att ha tänkt på det ett tag slog det mig –

Jag ville inte sova ovanpå en bar som ofta går till 05:00 eller till och med senare. Jag ville inte dela en säng med en annan tjej (men för att vara rättvis sa de att de snart skulle reparera sängen).

Men många av allt ville jag inte vara skyldig att umgås i samma bar hela natten, varje natt.

Missförstå mig inte. Jag älskar JJ’s. Det är en av mina favoritbarer i hela Sydostasien.

Men lika mycket av en festflicka som jag är, det var för mycket – även för mig.

Och det var svårt att erkänna.

Tja, jag hade tur – några frilansmöjligheter hade just kommit in. Som alla frilansare vet är de torra trollformlerna hemska, men när det regnar häller det. Och tack och lov hällde det för närvarande – några webbplatsannonser och ett stort skrivprojekt hade precis fallit i mitt knä.

Jag skulle arbeta i Sihanoukville – precis som en Hobo Professional Blogger.

Jag använde min andra stint i Sihanoukville för att höja på min älskade Monkey Republic, leva på $ 15 per dag och skriva ut mina hjärnor. Jag skulle ofta arbeta från morgonen till sent på natten. Jag skulle inte ens gå till JJ: s. Och jag har gjort så mycket.

Jag är lite besviken över att jag inte fick jobba i en bar på denna resa, varken i Sihanoukville eller Vang Vieng. Det hade varit kul, och det hade verkligen varit några intressanta stunder. Som den nedan:

“Det är en satchel!”

(Vinnande bildtexter för den här bilden i tävlingen på min Facebook-sida. Grattis, David. ;-))

Så jag fick inte vara bartender … men att vara en professionell bloggare har varit min dröm eftersom jag var 18. Och det här är inte heller en dålig spelning.

Få e -postuppdateringar från Katenever missa ett inlägg. Avsluta prenumerationen när som helst!

Förnamn
Senaste namnet Namelast
Din e -postmeddelande
Skicka in

Dela på Twitter
Dela på Facebook
Dela på Pinterest
Dela i e -post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *