10 Inte-att-missa upplevelser på Sunshine Coast, Queensland

Under 90 minuter norrut från Brisbane har Queenslands Sunshine Coastline så mycket att erbjuda. Vi har satt ihop bara tio bästa saker att göra här, men så snart du anländer inser du att detta är förslaget om vad subtropiska versionen av ett isberg är.

Från vackra stränder till ovanliga subtropiska regnskogar såväl som vattenfall, från hantverksbryggerier, destillerier såväl som vingårdar till bitstäder packade med kreativitet – och låt oss inte misslyckas med att komma ihåg maten – den soliga kustlinjen är en resenärs paradis.

Eftersom det sträcker sig över både ett stort kustområde utöver det spektakulära skogsklädda inlandet, har denna region en verkligt mångfaldig uppsättning upplevelser att erbjuda.

Och medan stranden ofta blir förväntad varm, särskilt på sommaren, är inlandet, sedan dess höjd, vanligtvis lite svalare. På vintern kan du till och med kräva avslutningen på kvällen.

Kolla in vår montage vid dessa tio saker att göra, samt komma ihåg att registrera dig för vår YouTube -kanal här.

Det är verkligen omöjligt att berätta om alla saker du kan utföra i den här regionen som sträcker sig i över 1600 km², men just här är 10 av våra favoriter.

1. Sunshine Coast’s Ocean Drive

Få en lek av landet samt ta kustkörningen från Sunrise Beach strax söder om Noosa alla metoder ner till Mooloolaba. 40 km -enheten låter dig se klipporna rulla ner till där vägen är vid havsnivån.

Att köra söder innebär att du snabbt kan sluta för att ta utsikten, men det innebär också att du är bättre för vattnet utan några bilar på andra sidan vägen som kommer i vägen. Detta är lite som ett av våra förslag för att köra motorväg 1 på USA: s västkust.

Om du kör söderut, är en av de allra första städerna du kommer till havsnivån Peregian Beach, liksom det är väl värt att komma ut för att sträcka benen, glädja dig i en promenad på den enorma stranden och sätta dina tår i vattnet.

Och ta chansen att kaffe här – denna bitstad har massor av kaféer värda ett besök.

2. Saltwater Eco Trips Culture Cruise

Saltvatten Eco Trips, som seglar från Cent Lane Jetty i Mooloolaba, är den perfekta kombinationen av att vara ute på Maroochy River samt dess kanaler på en sekel gammal segelbåt samt upptäcka om den forntida kulturen och historien om området vid området vid området exakt samma tid.

På kryssningen har du förenats av Bridgette ‘Auntie’ chili, en lycklig Mooloola Kabi Kabi -kvinna, som talar om historien för hennes folk som har bott i området i otaliga år.

Ägaren Simon Thornalley, en australisk aboriginal såväl som Torres Strait Islander, har tagit tillbaka denna underbara träbåt själv och förstår betydelsen av arv och arv, liksom den verkligen bidrar till upplevelsen.

Kolla in vår fullständiga utvärdering samt video av Saltwater Eco Tours kulturella kryssning här.

3. Mary Cairncross vacker reserv samt regnskogscenter

Uppkallad efter damen såväl som hennes tre döttrar som från slutet av 1800 -talet började kampen för att skydda detta område från avverkning.

Mary Cairncross Beautiful Reserve är en mångfacetterad utsikt över en av de sista stannande sub-tropiska regnskogarna i landet.

Centret är ett akademiskt nav med skärmar på vilda djur som upptäcks i området 55 hektar utöver information om dess konventionella vårdnadshavare Jinibara-folket.

På övervåningen erbjuder fantastisk utsikt ut mot Glasshouse -bergen såväl som det finns ett antal promenader med den täta regnskogen. Till och med den korta dammen som går runt mitten, som vi var begränsade till sedan de senaste stormarna, har häpnadsväckande djur såväl som fågellivet att uppleva.

4. Flame Hill Vineyard, Montville

Vanligtvis går rött vin såväl som subtroperna inte tillsammans, men som vi sa, har det upphöjda inlandet ett svalare klimat.

Det röda vinet här kanske inte är en match för det allra bästa av Barossa eller Hunter Valley, men det är fortfarande extremt drickbart. Flame Hill Vineyard’s Fiano, Montville Chardonnay samt Rousanne Marsanne, liksom Barbera samt Traprock Shiraz är alla framstående.

Källardörren, som ligger högt på kullen ovanför ganska Montville, ser ut över inlandet såväl som över druvor, liksom det är det perfekta området att glädja sig över en minskning av Red Wine i Queensland samt en välsmakande lunch.

Du kan se vår video av Flame Hill Winery här.

5. Gå till de tre ms av inlandet

Dessa tre städer i Sunshine Coastline Hinterland är några av de vackraste men visar också tre extremt olika sidor av regionen.

Montville, som erkändes 1887, är ett innovativt nav med både framväxande och berömda artister. Att köpa här är kul med sin “Olde-Worlde” -atmosfär samt att vända vattenhjulet.

Maleny är berömd för sin mat såväl som regional skapande (liksom sin egen konstscen såväl som underbart landskap), i specifika mejeriprodukter. Det är också värt att inspektera Tamarind -restaurangen här, en del av Spicers Tamarind Retreat, för en måltid som du inte troligtvis kommer att glömma.

Mapleton förstås för sin närhet till naturen såväl som de fantastiska promenader du kan utföra i området med skogar och vattenfall.

6. Hälsospabehandling på Health Spa Anise, Maleny

Medan du är i Maleny, se till att du avsätter minst två timmar – antagligen tre – för att glädja sig åt en bortskämdhet på Health Spa Anise Day Spa.

Set med utsikt över Malenys rullande landskap såväl som skogar, liksom inom öronskottet av Gardners fall, är detta hälsospa den mest himmelska skivan från hela solskenkusten.

Kolla in vår utvärdering av Health Spa Anise här samt vår video för att se vad du kan förvänta dig.

7. Mapleton faller såväl som Rainforest Walk

Strax utanför staden Mapleton, lockar utkiket i den djupa vertikala trädtäckta ravinen samt glittrande brus av Mapleton Falls dig att kolla in ytterligare.

En relativt enkel promenad tar dig ner i plaskan där vattnet från Pencil Creek Cascade 120m till botten. Men verkar vattenfallet snabbt av fågelkallarna bland taket av denna underbara skog.

Det finns snarare några trappor på denna promenad, men vägen är välskött.

8. Eumundi -marknader

Eumundi Markets, som hölls varje onsdag såväl som lördag – oavsett vad som – eftersom 1979, är den mest betydelsefulla och finaste konsten och hantverksmarknaden i landet.

Med många människor från runt till dess båsområde förvandlar marknaden den fredliga staden Eumundi.

Se upp för att göra det, baka det, sy det, odla det på bås. Det här är säljarna som skapar allt du ser helt av sig själva. Förutom att se till att du dyker upp hungrig – är materbjudanden på marknaden enastående!

9. YANDINA – Terättspubar, Nutworks, Buderim Ginger Factory samt online -turné

Bara 10 minuter längs vägen från Eumundi är Yandina en av de äldsta städerna i Sunshine Coast. Puben har varit här eftersom 1887 liksom det finns fantastiska erbjudanden av andra underbara arvbyggnader i stan.

Men på Yandinas norra utkanten är ingefära fabriken – en rolig typ av njutningspark som alla är baserade runt världens finaste ingefära från Buderim precis längs vägen. Till att börja med verkar det lite bisarrt, men det är verkligen extremt bedårande och mycket roligt. Det är också inomhus, så den perfekta regniga dagaktiviteten.

Men ännu mycket bättre än ingefära åkattraktioner, utställningar och bås är online -turnén.

Vi blev verkligen förvånade över exakt hur bra det var. Mycket först hör du från en bi -professionell om bin livscykler och deras beteenden. Du får sedan se dem på nära håll i bikuporna med glasinspektionsfönster. Slutligen får du smaka på den olika honung de producerar.

Förstod du ett enda bi – under hela sin livstid – kommer att skapa mindre än en tesked honung?

Och om du är ute efter ett mellanmål eller souvenir är strax över vägen nötverk. Uppenbarligen en butik som säljer alla typer av nötter, detta är också en rostning och bearbetningsfabrik. Du kan på samma sätt göra några helt gratis provsmakningar av de olika nötterna de erbjuder här innan du köper.

10. Segling, kajakpaddling samt Suping på Twin Waters Novotel Sunshine Coastline Resort

På grund av den enastående Novotel Sunshine Coastline Resort i Twin Waters strax norr om Maroochydore samt bara sju minuter från flygplatsen kommer du att upptäcka en konstgjord sjö.

Här kan du anställa kajaker, SUP-styrelser samt Hobie 2-personers seglingskatamaraner för att komma ut på vattnet och spela säkert. Om du stannar som gäster på orten är seglingen och kajakerna gratis.

Hotellet är fantastiskt för hushåll såväl som grupper av vänner, liksom nära stranden, andra solsken kuststäder. Det har till och med sitt eget golfprogram som är internationellt erkänt som ett av de sex bästa resortprogrammen i Australien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *