AK Monthly Recap: Januari 2022

Adventurous Kate innehåller affiliate -länkar. Om du gör ett köp med dessa länkar kommer jag att göra en ersättning utan extra kostnad för dig. Tack!

Dela på Twitter
Dela på Facebook
Dela på Pinterest
Dela i e -post

Januari 2019 var inte min allra första resa till Mexiko – men det var min allra första gång som flydde vintern i Mexiko. Jag åkte till Isla Holbox såväl som Mérida samt gillade det så mycket, jag kom tillbaka till Mérida till online i två månader på vintern 2020, följt av en månad med fler Mexiko -resor.

Mexiko för alltid, tänkte jag. Varje vinter kommer jag att komma hit.

Sedan kom 2021. Covid-situationer var skyhöga; Vacciner erbjöds endast till medicinska arbetare, liksom Lewis. Felinen var extremt sjuk med FIP såväl som i krav på vardagliga injektioner. Det fanns ingen oro för att Charlie så bra som jag stannade.

Vilket gjorde vintern 2022 desto mer speciell. Triple Vaxxed, hängiven till att dölja i ditt hem samt kostar så mycket tid utanför som möjligt, vi landade i en ny del av Mexiko: Puerto Vallarta, Jalisco.

Och det var så jävligt bra. Musiken! Maten! Stränderna! Till och med de bullriga annonsbilarna gjorde mig så glad.

Njuter av stranden i San Pancho, Nayarit
Destinationer besökt

Puerto Vallarta, Las Pintadas, Quimixto, Yelapa, Sayulita, San Pancho, Corral del Risco (Punta de Mita), Boca de Tomatlan, Bucerías, liksom Islas Marietas, Mexiko

Utsikt över Playa Los Muertos i Puerto Vallarta från Los Muertos Pier
Höjdpunkter

Att förstå såväl som som Puerto Vallarta på djupet. En månad verkar som en lång resa – men det är verkligen inte när du kommer dit såväl som tiden börjar flyga! Särskilt om du arbetar hela tiden. Sedan detta gjorde jag massor av forskningsstudier i förväg och räknade ut mina prioriteringar såväl som de inlägg jag ville komponera om regionen, liksom jag slog ut vad som helst på min lista.

Puerto Vallarta var en verkligt utmärkt bas – även om jag ärligt gick tillbaka såväl som fram till exakt hur mycket jag gillade det! Jag blev lite förvånad vid ankomsten när jag insåg att detta i huvudsak var en resortstad, men efter nyåret tunnade folkmassorna såväl som det kändes mer livligt.

En del av det var att bo i den bakre delen av Zona Romantica-jag tror att det är tekniskt tänkt på Altavisa-ett område som är mycket mer regionalt och borta från det galna nattlivet, men bara en 10-minuters promenad från stranden.

Jag kommer snart att komponera mycket mer om Puerto Vallarta, men jag säger att några av de bästa höjdpunkterna vandrade längs stränderna söder om staden och besökte Vallarta Botanical Gardens och gick Malecon och hade en personlig resa till Yelapa Förutom Quimixto, ser valar hela tiden utan någon ansträngning, samt att få uppleva den dolda stranden i Islas Marietas, där du simmar med en smal öppning till en strand i en grotta med ett öppet tak.

Nattliv i Sayulita
En helgresa till Sayulita samt San Pancho. Jag besökte Sayulita för 10 år tillbaka och var glada över att se exakt hur det förändrades. Ärligt talat, det är en sådan millennial firande zon nu! Jag säger Millennial eftersom det huvudsakligen var sent i tjugoårsåldern med tidiga fyrstöd, såväl som barerna spelade hitsna på vår gymnasium, gymnasiet samt collegeår. Jag hörde mer hip-hop i Sayulita än någon annanstans i Mexiko, någonsin.

San Pancho, bara 10 minuter från Sayulita, är så kyld ut, artig och knäppa. Förutom stranden är mycket mycket bättre för simning än Sayulita, där surfare dominerar. Vi gjorde en rolig historia såväl som cyklingsturné.

Få tillbringa tid med vänner. En enorm anledning till att vi åkte till Puerto Vallarta i första hand. Förutom att det var så trevligt att göra det i det sommarliga vädret!

Vallarta Botanical Gardens, en utmärkt morgonresa
Utmaningar

Jag knackar snarare faktiskt trä när jag komponerar detta, men detta var en exceptionellt smidig månad. Inget allvarligt dåligt hände.

Jag tog ett anmärkningsvärt långsamt rörelse på de leriga kullstenarna i Sayulita och föll platt på min röv framför en folkmassa. Förutom att en dag hade vi en regnstorm så dålig att det slog ut transformatorn på vår gata, liksom vår kraft, i timmar.

Och jag saknar mina kattungar enormt och känner mig skyldig för att ha lämnat dem bakom. Men de älskar sin långvariga katt-sitter, vår goda vän John, liksom kelar lika mycket som honom ständigt! (Jag hoppas att de inte misslyckades med att komma ihåg oss.)

Det handlar om det för utmaningnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *